6. Onze Portemonnee

Dorpsbelangen staat voor een (prudent) voorzichtig beheer van onze inkomsten en uitgaven. Voldoen aan regelgeving en open en transparant over het gevoerde beleid. Kosten en uitgaven laten we zoveel mogelijk vallen daar waar ze horen en brengen in kaart wat de risico’s zijn. Wij zien kansen en verbeteringen het risico management en de verantwoording daarop. Actief besturen op cijfers is 1 ding, maar de menselijke maat zal bij ons voorop staan!  We willen de belastingen niet laten stijgen eerder laten dalen. Begrotingen dienen realistisch te worden opgezet, sluitend te zijn en helder verklaard.

  • Koppelingen aanbrengen tussen belastingen en faciliteiten en voorzieningen; Afstappen van het omslagstelsel;
  • Stoppen met BSGW en efficiënt lokaal regelen; Niet meer mee betalen aan juris=dische kosten BSGW;
  • Toeristenbelasting procedure herzien en verbeteren;
  • Oormerken Toeristenbelasting in 50% Toerisme en 50% voor de dorpsraden ter besteding;
  • Draagkracht en openheid investeringen en opbrengsten, vooraf; Transparantie zodat niet meer kan gebeuren wat er met 8 mln zand afgraving is gebeurd;

Onze onderbouwingen en uitbreiding van standpunten zoals hierboven verwoord kunt u vinden op onze website. Daar zullen de ambitiepunten worden bijgehouden, uitgebreid, gemuteerd en een dynamisch leven leiden in de tijd. Samen met het bovengenoemde is dat ons verkiezingsprogramma voor het jaar 2022-2026.

 

Voel jij je geroepen om het met ons over de standpunten te hebben? Hier ook een bijdrage aan te leveren? Samen met ons de komende 4 jaar op te trekken? Kom na de verkiezingen naar een vergadering, sluit aan en doe mee….

www.dorpsbelangenbergen.nl