Awel, Awel, hoe vertellen we het dan wel!

door | mrt 12, 2022 | Alle artikelen | 0 Reacties

Awel, Awel, hoe vertellen we het dan wel!

In het stukje van Chris Smits op de zijn eigen kanaal, Chris tiswat bespreekt Chris de problematiek van de Rotonde in Well. Het heeft zelfs geleid tot een ergernis van hem. Daar waar de Gemeente Bergen de vinger naar Maastricht wijst, komt de bal nu terug! De provincie is allang zover en heeft allang beslist over de rotonde in Well op hun provinciale weg N271, hij mag er komen.

Dus de vinger van Wethouder Splinter naar de Provincie zou weg gehaald kunnen worden. Maar zegt de provincie, om te kunnen bouwen moet er sprake zijn van stikstofcompensatie, immers we gaan bouwen aan de rand van ons Nationaal Park (natuur dient te worden beschermd en zeker ons Natura 2000 gebied, vind men) en laat daar de Gemeente Bergen weer voor verantwoordelijk zijn.

De Stikstofcompensatie die men hier had hebben ze in het Well’s Meer gestopt, volgens de gedeputeerde! Dat is echter nooit in het Bergse Land verteld laat staan dat Well hier kennis van heeft genomen. Dus als de Wethouder niet de energie producent van Noord Limburg uit had willen hangen en realistische grote van het energielandschap had aangehouden, had de rotonde er allang kunnen komen.

Overtollige aankoop van de gronden was natuur geworden en misschien was de Lammerskamp dan ook vol gebouwd en had hij de Elsterendijk niet als goed-makertje hoeven te kopen. Dan waren de ZONNEPANELEN niet voor de MENSEN gegaan.

Dus weet wat er speelt zou ik zeggen, of vertel het hele verhaal, ook in WELL. Maar ik doe een schot voor de boeg voor eerherstel en hulp. Als er van de Berli op de Flammert in Nieuw Bergen nu een mooi wandelpark wordt gemaakt en we daar een mooi stukje natuur realiseren, kunnen de mensen uit Maesduinenstate dat beschouwen als achtertuin, het grote probleem van de Flammert is dan ook verleden tijd en daar komt ie, de compensatie kan gebruikt voor de aanleg van de rotonde in Well!

Het is niet zo moeilijk om creatief te denken. Als Lia zich in Maastricht hier nu wel eens druk over maakt kan het SAMEN KRACHTIG worden opgelost! Natuurlijk, het komt dan wel niet uit de CDA koker, maar dat hoeft toch geen probleem te zijn, of WELL??

Patrick Robben, Dorpsbelangen Bergen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *