Bergen onderzoekt mogelijkheden voor crisisnoodopvang vluchtelingen

door | sep 20, 2022 | Alle artikelen, Uit de gemeente | 1 reactie

Dorpsbelangen Bergen concludeerde al snel na de berichtgeving over de mogelijke crisisnoodopvang voor vluchtelingen dat er maatschappelijk onrust ontstaan is in onze gemeente.

Zowel voor- als tegenstanders hebben diverse vragen. Daarom stellen wij deze schriftelijke vragen die wij beantwoord willen zien door Burgemeester en wethouders voor dat deze wordt behandeld in de Raadsvergadering voor de definitieve besluitvorming.

Besluitvorming
Let op hoewel het lijkt alsof de gemeenteraad het laatste woord hierin heeft beslist de raad niet of de crisisopvang wel of niet doorgaat. De raad beslist enkel of wij als gemeente bergen de voorfinanciering goedkeuren omdat dit door de raad beslist wordt.

Of de crisisopvang er definitief komt is aan het college (Burgemeester en wethouders) die 4 oktober de beslissing zullen maken. Wanneer het college beslist dat het doorgaat zal 17 oktober worden beslist of de raad akkoord gaat met de voorfinanciering.

Klik hier hier voor de gestelde vragen van Dorpsbelangen Bergen aan het college

1 Reactie

  1. c.t.m. thijssen

    heb door ziekte de laatste tijd weinig aandacht gehad voor de politiek. Maar met het terug luisteren van commissie vergaderingen en raadsvergaderingen heb ik kennis genomen van de arrogante wijze van antwoorden van het college in deze gemeente . het lijkt hier steeds meer op een autocratie!!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *